Перейти к публикации

Рекомендованные сообщения

Вітаю! Розпочинаю гроу репорт другої спроби першого грову)

Маю бажання стартанути з Північного Сяйва. Прийшов до висновку, що цей сорт добре підходить новачкам та до стелсу, бо воно витривале та має не такий сильний запах у порівнянні з іншими сортами. Насіння я купляв ще у 2021 році, на Канафесті у Києві. Дуже довго пролежало до свого часу) З 10 насіннь залишилось 2, бо сам ще не розпочинав гроу, та роздавав знайомим.

Показать содержимое

Так ось, кинув насіння (ПЕРША) у стаканчик з відстояною водою. Протягом дня потонула. Потім по схемі зі спонжиками, поклав це діло у маленький контейнер, контейнер у теплу шкарпетку, та на батарею. Вони у мене не дуже гарячі, тим паче шкарпетка захищає від тепмператури та світла.

Аж на третю добу показався корінчик :yatta: Це не дивно, насіння дуже довго пролежали. А до того часу я вже на неї не сподівався, тому закинув останнє насіння (ДРУГА), але вже підготував його, трохи потер об наждачний папір нульовку, та трішишчки коцнув зі сторони протилежної "дупці") І вона доволі швидко пустила теж корінець. Тепер не знаю як бути, планував саджати одну рослину. Принанні зараз хай ростуть, побачу хто більше захоче залишить)

Показать содержимое

Сьогодні вже посадив ПЕРШУ у торф'яну таблетку. Таблетку перед тим замочив у відстянії воді з під крану, додавши декілька крапель  Advanced Nutrients Piranha (може поки не має сенсу, але думаю що можна вже почати підселяти живність), та довів pH до 6.6. Помістив ПЕРШУ у імпровизований парник. Пенопласту у себе не знайшов, тому нарубав якусь іншу "пено-") Покрив плівкою, та наробив дірок. І знов на батарею. Слоєм "пеноштуки" застилив дно відерця, та обклав таблетку, так що гарячо не буде, так майбутні коріння будуть закриті від свтіла. Дочекаюсь як покажеться рослинка, та у гроубокс поставлю.

Показать содержимое

Так як у мене це ФОТІК, планую спочатку пересадити рослинку у маленький горщик, для утворення кому з коріння, а вже потім у основний гроубег.

Обладнання:

бокс - стелс 40x60x120

Показать содержимое

світло - UHE LED 110в від бро Castaman. Це не серійна модель, подібна до UHE-300, але новішого покоління. Та дві фіто лампи по бокам боксу.

вентиляція - ВЕНТС Квайтлайн 100 | VENTS з вугільним фільтром, та кулери від комп'ютера на обдув

субстрат - Plagron Coco Brix

гроубег - 15л (знаю що завеликий, буду викорстовувати десь 10л об'єму)

pH метр - ADWA AD 11

ppm метр - Xiaomi Mi TDS Pen

Добрива:

база - pH Perfect MGB (може не найліпший варіант, але він мені дістався безкоштовно, дякую щедрому бро за це)

вітаміни та інше - Piranha, Cal-Mag Xtra, B-52 (купляв у бро Kriss)

вода - з під крану pH 7.7|ppm 220

Показать содержимое

Запрошую до репорту всіх охочих поділитися своїм досвідом та допомогти добрими порадами!

• Like +1 6

Поделиться сообщением

с началом браза,успешного грова тебе,буду заходить:rasta_peace:

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В 27.01.2024 в 08:36, Neverminder сказал:

сусіди з тобою не погодяться. Одразу біжи по фільтр. Лорік бздить,шо капець!

Показать больше  

Фільтр на місці! Сподіваюсь на мій цикл вистачить, бо гроубокс з начинкою брав з рук :fool:

В 27.01.2024 в 09:05, MrHaze сказал:

с началом браза,успешного грова тебе,буду заходить:rasta_peace:

Показать больше  

Дякую! Радий буду бачити :drujba:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

З початком бро :respect:

Підписався 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 27.01.2024 в 09:54, Dunulbul сказал:

З початком бро :respect:

Підписався 

Показать больше  

В 27.01.2024 в 10:00, ХаПаZz сказал:

Вітаю з початком бро:drujba: Будем подивитися) 

Показать больше  

Радий вас тут бачити! :rasta_peace:

В 27.01.2024 в 10:00, ХаПаZz сказал:

цікава підставка під мішок. Десь брав чи то з холодильника чи духовки витягнув?

Показать больше  

Підставку я знайшов на ОЛХ прям у своєму місті) я так розумію це полчика для посуду. Поличка та піддон просто створені один до одного)

В 27.01.2024 в 10:07, ХаПаZz сказал:

На твій бокс краще би взяти мішок на 8л або на 6л. В тій 10тці  кущ тобі може дуже витягнутися.

Показать больше  

А як що цей завернути? Чи буде погано що по пропорціях горщик стане більш широким?

Мої повідомлення будуть слоупочити, бо через малу репутацію треба чекати на перевірку адмінів :bayan:

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В 27.01.2024 в 10:07, ХаПаZz сказал:

На твій бокс краще би взяти мішок на 8л або на 6л. В тій 10тці  кущ тобі може дуже витягнутися.

Показать больше  

Нормально там 15, тим паче що він зробить на 10, влізе якщо робити LST, я маю 140 бокса і перший гров на 20л гроубегу, але ніколи вона не доходила до лампи бо я її гнув

Поделиться сообщением

А ще бро, ти можеш потім здвинути фільтр вбік сильніше і підняти лампу вище) і все там влізе

Поделиться сообщением

Сьогодні з торф'яної таблетки вже показались сім'ядолі, було зрадів що каска скинута і можна вважати це першим днем від каски (ДВК). Але помітив що каска наче клешня краба здавила рослинку нижче сім'ядолей. Прийшлось діставати малу та проводити операцію з видалення каски. Наче все зробив обережно, але це все не потрібний стрес.

Тим не менш, можу урочисто оголосити цей день Першим Днем Від Каски! :rasta_laugh:

• Like +1 4

Поделиться сообщением

В 27.01.2024 в 11:17, Dunulbul сказал:

А ще бро, ти можеш потім здвинути фільтр вбік сильніше і підняти лампу вище) і все там влізе

Показать больше  

В теорії це можливо, але сподіваюсь до цього не дойде) Бо там у стінці доведеться робити новий отвір, та заново силіконити. Тим паче, як ти і зауважив, у планах зробити LST

• Like +1 1

Поделиться сообщением

2 ДВК

Сьогодні переніс тепличку з малою у бокс. Опустив лампу до теплички на 30-40 см. Лампу викрутив трошки більше від мінімуму, та умікнув таймер на 18/6. Температура у боксі 24.4, вночі буде десь 20-21. Рослинка добре витягується, це добре, бо потім пересаджу по сім'ядолі, і весь ствол стане корінням. Більше коріння - більше кінцевого продукту) Від того що каска передавила трохи ствол, верхушку трохи повернуло у бік. Здається по малу випрямляється. Буду тримати у таблетсі, до поки не наросте коріння. Потім у маленький горщик з кокосом.

Показать содержимое

Питання:

Хтось користувався Plagron Cocos brix? Скільки реально у одній циглині об'єму? Бо у одному магазині пишуть 7л, а у інших 9л. :fool:

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Растіха вировняє голову, не хвилюйся. Показники температури норм, а що по вологості? У плагрона там 7л об'єм бро

Поделиться сообщением

І ще одне, так як в тебе растіха під кришкою вона буде витягуватися і далі до світла бо воно слабе через призму кришки, це означає що сили йдуть зараз не на розвиток а на довге стебло, я би вже або кришку зняв або висадив в таблетці по сімядолі, дивися сам 

Якщо висадиш і ще трохи буде тягнутися то це не проблема, ти ж будеш всеодно LST робити 

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 10:29, Dunulbul сказал:

Растіха вировняє голову, не хвилюйся. Показники температури норм, а що по вологості? У плагрона там 7л об'єм бро

Показать больше  

Гігрометр від Xiaomi показує 62%. Але це я не вмикав витяжку, та не поливаю ще.

В 29.01.2024 в 10:31, Dunulbul сказал:

І ще одне, так як в тебе растіха під кришкою вона буде витягуватися і далі до світла бо воно слабе через призму кришки, це означає що сили йдуть зараз не на розвиток а на довге стебло, я би вже або кришку зняв або висадив в таблетці по сімядолі, дивися сам 

Якщо висадиш і ще трохи буде тягнутися то це не проблема, ти ж будеш всеодно LST робити 

Показать больше  

Хочеться потримати саме у таблетці, щоб коріння наросли кучно. А плівку думаю можна зняти.

Поделиться сообщением

Ну щош, час готуватись до підготовки кокосу. Планую робити його на звичайній відстояній воді з під крану 200ppm pH 7.7(цікаво що у одразу набраній pH становить 7.5, може це тому що у різні дні набирав воду). Маю трьохступеневий фільтр, але через вугільний фільтр який пом'якшує воду відфільтрована вода має 250ppm та pH 6.3. pH тут добрий, але рівень ppm подобається більше з під крану.

Планую намішати такий розчин для заправки кокосу:

1мл/л МГБ

1мл/л Cal-Mag Xtra

1мл/л Piranha

Загальний ppm розчину планую довести не більше 600.

Який pH розчину зробити?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 14:29, DumbassEast сказал:

Який pH розчину зробити?

Показать больше  

Такий як для поливу рослини 5.8-6.2

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 10:35, DumbassEast сказал:
  В 29.01.2024 в 10:35, DumbassEast сказал:

коріння наросли кучно.

Показать больше  

Показать больше  

Так таблетку закопаєш в кокос і коріння буде собі рости, те що ти тримаєш в таблетці нічого не дасть тобі, то твої домисли) тільки рослина зійшла я її закопую в кокос і далі вона пробиває таблетку і нарощується коріння, а так ти її ставиш в рамки таблетки 

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 15:00, Dunulbul сказал:

Так таблетку закопаєш в кокос і коріння буде собі рости, те що ти тримаєш в таблетці нічого не дасть тобі, то твої домисли) тільки рослина зійшла я її закопую в кокос і далі вона пробиває таблетку і нарощується коріння, а так ти її ставиш в рамки таблетки 

Показать больше  

тут трошки пободаюсь) на мою думку, як що одразу висадити у великий горщик, то коріння будуть рости менш щільно, полізе корінь у низ, до поки не упреться у дно, він не буде розростатись у боки. А як що затримати у таблетці, коріння обростуть таблетку щільно, потім у горщик маленький, там ком обросте новий по розміру горщика і потім вже у основний. Коріння будуть щилними та дуже добре будуть поглинати добрива. Мені з фотіком особливо не треба поспішати)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 15:30, DumbassEast сказал:

тут трошки пободаюсь) на мою думку, як що одразу висадити у великий горщик, то коріння будуть рости менш щільно, полізе корінь у низ, до поки не упреться у дно, він не буде розростатись у боки. А як що затримати у таблетці, коріння обростуть таблетку щільно, потім у горщик маленький, там ком обросте новий по розміру горщика і потім вже у основний. Коріння будуть щилними та дуже добре будуть поглинати добрива. Мені з фотіком особливо не треба поспішати)

Показать больше  

Ну це ти сам придумав) тобі вирішувати, а я садив в таблетці одразу в 15л і на виході мав ком коріння по формі бега, також все нормально їло)

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 15:30, DumbassEast сказал:

Показать больше  

Красавчик. :smile: И микоризой затарься. Убойная штучка при пересадках.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 17:06, Semen66 сказал:

Показать больше  

Така ж як і без них) У тебе є два випадки досвіду щоб порівняти як краще з пересадкою чи без? Чи ти так сам робиш тому і добре да? Мир бро, мені дійсно цікаво)

Просто якщо це доведено на досвіді що є плюси ВИДИМІ таких пересадок то ок, а якщо ні то це лишній стрес рослині і заморочки тобі)

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 17:06, Semen66 сказал:

Показать больше  

У мене в удобрах є Piranha від Advanced Nutrients, там усе це є)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 17:12, Dunulbul сказал:

це лишній стрес рослині і заморочки тобі)

Показать больше  

СссстреСС, фотику ??? :rasta_biggrin: Бро, не делайте мне смешно ..... :rasta_biggrin:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 17:12, Dunulbul сказал:

це лишній стрес рослині і заморочки тобі)

Показать больше  

СссстреСС, фотику ??? :rasta_biggrin: Бро, не делайте мне смешно ..... :rasta_biggrin:

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 18:25, Semen66 сказал:

Показать больше  

Ну на основне питання ти не відповів, але я знаю відповідь) зрозуміло 

Поделиться сообщением

В 29.01.2024 в 18:43, Dunulbul сказал:

, але я знаю відповідь) зрозуміло 

Показать больше  

Ну, если знаешь відповідь, то на хер спрашиваешь? :rasta_biggrin:

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

Чат Джа

Чат Джа

• или переместите ваши файлы сюда
      Разрешённые типы файлов: jpg, jpeg, jpe, png, gif, webp, mp3, wav, mp4 · Максимальный размер файла 3MB
      Вы можете загрузить только 1 файл
    • Создать...